16.05.2016 | 17:45
Лекари извършиха първата операция по трансплантиране на пенис
Донор на Манинг е станал починал мъж, със същата кръвна група и цвят на кожата

Екип от лекари на Масачузетската главна болница в Бостън извършиха първата по рода си операция по трансплантация на пенис в САЩ. Близо 15-часовата процедура се е състояла по-рано този месец и е едва третата такава в света.

Пациентът, върху когото е бил трансплантиран органът, е 64-годишният Томас Манинг, който е загубил по-голяма част от пениса си вследствие на рак. В съобщение от болницата се посочва, че след операцията Манинг се чувства добре и няма признаци тялото му да отхвърля новия орган.

„Въпреки че пациентът все още е в началото на своето следоперационно възстановяване, неговите лекари са умерени оптимисти, че той ще може да си възстанови функциите, загубени през 2012 г.“, посочват още от лечебното заведение.

Донор на Манинг е станал починал мъж, със същата кръвна група и цвят на кожата. Лекарите от Масачузетската главна болница работят върху подготовката на операцията в продължение на три години, преди да подложат на нея някой от желаещите пациенти. Интерес към подобна процедура има най-вече от страна на войници, пострадали при мисии в чужбина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране