21.09.2022 | 23:25
„Левски“ призова феновете си на бунт срещу БФС
Вие ги спрете, г-н Михайлов, или ни послушайте и си вървете завинаги, пишат сините срещу футболния шеф

Футболен клуб „Левски“ влезе в открита конфронтация с БФС и призова феновете си да не се съобразяват с наказанието за един мач пред празни трибуни. Бунтът срещу ръководството на българския футбол, воглаве с бившия вратар на „сините“ Борислав Михайлов, ще се изрази в това феновете да нахлуят на трибуните, независимо от санкцията.

Повод за недоволството на „Левски“ е именно наложеното наказание, дошло след дербито с „ЦСКА София“, спечелено с 2:0.

„… на нашия клуб са наложени редица наказания, сред които и най-тежкото възможно – забрана за игра пред публика. Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с „Левски“ в мачовете с „ЦСКА 1948“ и „Локомотив“ (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки. Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на „Левски“, пшат от клуба в обръщение към своите привърженици.

„Сините“ посочват нередности, според тях, в процедурата при налагане на наказанието. Дават и примери с подобни прояви на други отбори, които обаче не са били санкционирани, или пък наказанията са били отменени.

„Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме. Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с „Ботев“ (Пловдив). Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!“, завършва изявлението на „Левски“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране