25.09.2015 | 0:03
Левски се класира на 1/8-финалите за Купата след дузпи
„Сините” отстраниха драматично лидера в Б група „Поморие”

„Левски” се измъчи максимално, но успя да се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България след победа с 4:2 (след дузпи) над лидера в Б група – „Поморие”. Редовното време и продълженията завършиха 0:0, след като „сините” пропуснаха поне половин дузина чисти положения.

Мачът се игра на бургаския ст.”Лазур”. Във второто продължение символичните домакини от “Поморие” останаха с 9 души на терена, тъй като за няколко минути съдията Стефан Апостолов показа втори жълти картони на Даниел Стоянов и Яни Пехливанов.

С най-много пропуски от гостите се отчете Атанас Курдов, който на всичко отгоре сбърка и при 11-метровите наказателни удари. Съотборниците му обаче компенсираха неговата грешка при дузпите, а вратарят Боян Йоргачевич хвана два от ударите на играчи на съперника – на Славчо Шоколаров и Георги Петков.

„Когато излезеш с чувството, че си класа над съперника, обикновено се получава така. Това, че ще ни бъде трудно, го говоря от 3 дни, но няма кой да ме чуе. „Поморие” играе добре и очаквах максимално да ни затрудни, което и стана. Все още ни липсва класа, за да бъдем постоянни в изявите си”, коментира треньорът на „Левски” Стойчо Стоев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране