26.11.2016 | 19:46
“Левски” загуби с 1:2 от “Локомотив” (Пд) в София
"Лудогорец" се откъсна на 6 точки пред "сините"

“Левски” допусна грешка в битката си за първото място, след като отстъпи с 1:2 в домакинството си на “Локомотив” (Пд) от 15-ия кръг в Първа лига. Мачът започна отлично за “сините”, които поведоха в 19-ата мин. след автогол на вратаря на гостите Ясин Ел Харуби. При опит да избие топката след центриране, той я вкара във вратата си. Четири минути по-късно “Левски” пропусна да поведе с 2:0, след като Бабатунде Адениджи излезе сам срещу Ел Харуби, но изтърва чистото положение. Веднага след това, в 26-ата мин., “Локомотив” изравни след далечен удар на Веселин Марчев. Победата за пловдивчани дойде след дузпа в 78-ата мин., вкарана от Мартин Камбуров. Тя бе отсъдена за нарушение на Александър Др. Александров срещу Марчев. До края домакините имаха на два пъти претенции за дузпа, но реферът Георги Димитров ги подмина.

Така “Левски” вече изостава на 6 точки след лидера “Лудогорец”, който спечели с 3:1 гостуването си срещу “Ботев” (Пд) и вече има 40 т. “Сините” следват в класирането с 34 т. Точни за победата на шампионите бяха Джоди Лукоки в 3-ата, Густаво Кампаняро в 71-ата и Клаудиу Кешерю в 79-ата мин. За пловдивчани бразилецът Жоао Пауло отбеляза в 9-ата мин. 10-ия си гол за сезона. При голмайсторите обаче води Кешерю с 11 попадения.

По-рано днес “Черно море” победи с 2:0 като гост “Монтана” в Ловеч с попадения на Бакари в 24-ата и Тодор Паланков в 69-ата мин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране