07.09.2017 | 0:01
„Лидл“ се покая, сменя дизайна на опаковките
Продуктите ни не изразяват политически или идеологически гледни точки, категорични са от веригата

„Лидл интернешънал“ изразява дълбокото си извинение за обидата, причинена от графичните изображения на продуктова линия Eridanous, и потвърждава, че дизайнът на опаковките ще бъде променен във възможно най-кратък срок“.

Това пише в съобщение до медиите българското подразделение на германската верига супермаркети. През изминалата седмица християнската цивилизация изпадна във възмута от „политкоректната“ маркетингова стратегия на „Лидл“, която е премахнала  кръстовете на една от знаковите църкви на остров Санторини, за да я използва за своя реклама в седмицата на гръцките стоки в магазините си.

Междувременно стана ясно, че този етнически толерантен модел на опаковките датира поне от 2005 г., но едва сега германските медии, а по веригата и българските им колеги, са забелязали заличаването на религиозни символи.

„По никакъв начин не сме имали намерение – и никога няма да имаме такова в бъдеще – да изразяваме каквито и да било идеологически или политически гледни точки чрез нашите продукти или опаковките им. Ние продаваме продуктите с марка Eridanous в магазините Lidl в цяла Европа от няколко години и през този период опаковките претърпяха поредица от различни графични разработки. Отстраняването на направената грешка в настоящия вариант на дизайна на опаковките е наш категоричен приоритет, с който ще се заемем незабавно“, допълват от „Лидл“.

„Екипът на „Лидл“ България изпълни поетия ангажимент към българските граждани и изпрати към централата на компанията и екипа, разработил етикетите, техните коментари и реакциите им в тяхната пълнота, интензитет и сериозност, с цел да предизвика решения в посока коригиращи действия на централно ниво“, изтъкват още от местното ръководство на компанията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране