28.06.2017 | 0:01
Лиляна Павлова благодари на Борисов, че ѝ отне НДК
Министърката имала сериозни различия с Мирослав Боршош

Министърът по европредседателството Лиляна Павлова благодари във фейсбук на премиера Бойко Борисов за това, че ѝ отне НДК и го даде на Министерство на културата.

В публикацията в социалната мрежа тя посочва, че е представила на Борисов „документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки“, които обясняват защо е уволнила Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК.  „По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК“, пише Павлова.

От публикацията се разбира и че тя не смята да подава оставка, въпреки че премиерът не е заел нейната страна в спора с Боршош. „Сега с екипа, с който работя ще се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС“, заявява Павлова.

 Ето и цялата ѝ публикация:

Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки.  По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК.

Подчертах, че не оспорвам неговите качества да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му. На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства.

Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата.

Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране