15.12.2015 | 0:01
Ловец стреля по лисица, надупчи колега
Инцидентът е станал при излет на ловна дружина "Уши"

Ловец е прострелян от колега при ловен излет в Кюстендилско. Инцидентът е станал при излет на ловна дружина “Уши”. Иво Йорданов бил на пусия, колегата му Кирил Цонев, който е гоняч, вижда лисица, стреля по животното, но уцелва колегата си в една от ръцете и двата крака, съобщиха от ОДМВР в Кюстендил.

“Извадихме големи сачми от 3 от крайниците. Счупена е раменна кост. Пациентът вече се разхожда из отделението. Няма опасност за живота му”, заяви завеждащият травматологичното отделение д-р Иван Пипонов, където е настанен потърпевшият.

Простреляният ловец е служител на Гранична полиция. “Ловците да били на законен излет, с необходимите документи. Предстои да разследваме инцидента. Колегите са инструктирани преди лова, знаят, че се стреля само по ясно видима цел. Кирил Цонев ще даде показания и Управителният съвет ще реши какво да е неговото наказание. Трябва да се провери и дали Иво Йорданов се е преместил от мястото си на пусията”, коментира секретарят на Ловно-рибарското дружество “Елен” Венко Калинчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране