21.08.2015 | 0:02
Лудогорец купува юноши от ЦСКА на килограм
"Червените" ще срещнат "Септември" (Сф) в областен финал за Купата на България

Значителна част от освободените от ЦСКА деца и юноши вече са преминали в школата на “Лудогорец”. През последните няколко дни на ст. “Българска армия” върви пресявка на наличните млади играчи, за да останат най-добрите. За целта са се организирали и двустранни игри.

Бъдещият изпълнителен директор на клуба Пламен Марков, архитект на промените в детско-юношеската школа, обаче е категоричен, че съкращаването сред подрастващите футболисти и техните треньори е наложително, за да бъде оптимизирана работата и ДЮШ да дава качествени кадри за първия отбор. Предприети са и други две стъпки – намаляване на месечните такси за децата, както и назначаване на Методи Деянов за треньор на отбора до 19 г.

Като поощрение за юношите беше и включването на 14-годишния защитник Владимир Антов в титулярния състав за победата с 4:1 над “София 2010” за Купата на България. През втората част той дори носи капитанската лента.

“Антов заслужава аплодисменти за всичко в тренировъчния процес. Той дава всичко от себе си да се развива, в него има много футбол. Трябва търпение и внимание към него, защото сега се изгражда като характер. Искаме такава подкрепа във всеки мач и към него, и към всички”, заяви треньорът на ЦСКА Христо Янев след мача. Той похвали и останалите млади футболисти в състава си, но отправи и забележки: “След 3:0 намалихме темпото и дадохме възможност на противника да върне интригата. Не трябваше да се стига до ситуацията за гола. Ако контролирахме ситуацията така, както до 3:0, нямаше въобще да се стига до тук.”

Александър Тодоров, който продължава да е изпълнителен директор, докато тече процедурата по обявяване в несъстоятелност на ЦСКА и влизане на синдик, който да приеме оздравителен план, каза, че процесът трябва да приключи до края на първенството. Тодоров гарантира, че няма проблеми с моментното финансиране и текущи разходи.

Следващият съперник на ЦСКА в турнира за Купата на България ще бъде “Септември” (Сф), като идната сряда (26 август) двата отбора ще играят областен финал. Победителят ще срещне отбор от зона “Пазарджик”, а по-добрият от тази двойка се включва в 1/16-финалите на турнира с клубовете от А и Б групите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране