05.08.2016 | 0:01
„Лудогорец“ може да срещне още един европейски шампион
"Селтик" стигна до елиминациите след драма срещу тима на Станимир Стоилов

„Лудогорец“ може да играе срещу още един бивш европейски клубен шампион по пътя си към групите на Шампионската лига. В III кръг на квалификациите разградчани се справиха с „Цървена звезда“, която взе КЕШ през 1991 г. А сега на пътя им може да се изправи първенецът в турнира от 1968 г. – „Селтик“. Шотландците са един от петте вероятни съперника на „Лудогорец“, който е в урната на непоставените в плейофа за групите отбори заедно с „Динамо“ (Загреб, Хър), „Копенхаген“ (Дан), „Апоел Беер Шева“ (Изр) и „Дъндолк“ (Ирл).

Освен „Селтик“, в урната на поставените са „Виктория“ (Пилзен, Чех), „Ред Бул“ (Залцбург, Ав), АПОЕЛ (Кип) и „Легия“ (Варшава, Пол). Един от тях ще се изправи срещу българския шампион в директен двубой за място в групите на най-реномирания европейски клубен турнир. Жребият ще бъде теглен днес в 13 ч. в централата на УЕФА в Нион (Швейц).

Всъщност „Селтик“ стигна най-драматично до тази фаза на турнира, след като отстрани водения от Станимир Стоилов шампион на Казахстан – „Астана“. Първият мач бе завършил 1:1 и при реванша в Глазгоу резултатът бе същият до 90-ата минута, след като шотландците поведоха с гол от дузпа на Лей Грифитс в края на първото полувреме, а Ажим Ибрахими изравни в средата на втората част. В даденото от рефера продължение обаче Дмитрий Шотко от „Астана“ направи дузпа и получи червен картон, а Муса Дембеле вкара за 2:1.

В два от евентуалните съперници на „Лудогорец“ има български футболисти. Полският „Легия“ (там е Михаил Александров) стигна до тази фаза след 0:0 с „Тренчин“ (Слвк), като първият мач завърши 1:1. Кипърският АПОЕЛ, с Живко Миланов, пък отстрани „Розенборг“ (Нор) след 3:0 на реванша (1:2 в първия мач).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране