24.07.2015 | 0:04
Лудогорец плаща 2,2 млн. евро за Кафу
Европа се присмя на "орлите" за провала с Милсами

Лудогорец ще плати 2,2 млн. евро на Сао Пауло за нападателя Джонатан Кафу. Българският шампион и бразилският колос вече са се разбрали за трансфера, твърдят медиите в Бразилия.

От тази сума 1,6 млн. евро ще влязат в касата на Сао Пауло, който изпитва финансови проблеми, а останалите пари ще се разпределят между агенции, държащи процент от правата на играча, и бившия му клуб Понте Прета. В близките дни Кафу и агентът му трябва да пътуват до България, за да уговорят личните условия на футболиста. Ако трансферът бъде финализиран, бразилецът ще е седмото ново попълнение на разградчани през лятото след Препелица, Лукоки, Чунчуков, Борян, Сисиньо и Лукас Саша.

В същото време дори Европа се шокира от срамното отпадане на Лудогорец от Милсами. Медиите на Стария континент припомнят, че “орлите” играха с успех в групите на Шампионската лига миналата година, и определят елиминирането от молдовците като шокираща изненада. Сериозен отзвук драмата на българите намира в Португалия, където веднага започнаха спекулации за бъдещето на треньора. “Три мача, три загуби – животът на Бруно Рибейро никак не е лесен”, изтъкна “Маис Футбол”.

“Рибейро е под напрежение след изненадващото отпадане на Лудогорец. Българската авантюра на бившия наставник на Витория Сетубал се превръща в “истински кошмар”, добавя в. “Рекорд”. “Рибейро е обект на кръстосан огън след унизителното елиминиране на Лудогорец в Шампионската лига”, съобщава “О Жого”, като описва и яростните атаки от българската преса по адрес на специалиста.

Провалът на “орлите” е коментиран и в Англия. “Българският шампион няма да повтори миналогодишната си авантюра. Срещу Милсами тимът катастрофира и напуска европейската сцена”, анализира в. “Дейли Мейл”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране