03.08.2015 | 0:05
Лудогорец: Победите над Левски са много сладки
Треньорът Рибейро обеща да постигне нови върхове в Европа догодина

“Победите срещу “Левски” са много сладки. Те ни помагат да се вдигне самочувствието.” Това заяви изпълнителният директор на “Лудогорец” Ангел Петричев след домакинския успех с 2:0 над “сините” в дербито от 3-тия кръг на А група.

Шефът в разградския клуб обяви и че шампионите излизат от кризата, в която бяха попаднали след отпадането в квалификациите в Шампионската лига и загубата от “Литекс”. “Вървим във възходяща посока и на моменти се вижда истинското лице на “Лудогорец”, което кара толкова много хора да обичат отбора. Ще вдигнем още нивото”, обеща Петричев.

Бързо се върна увереността и у португалския треньор на тима Бруно Рибейро. “Трябваше да вкараме още 3-4 гола. Отборът игра много добре след почивката. След гола самочувствието на играчите е различно. Раздадоха се повече. Правиха по-добри преливания от защита в нападение и обратно. Правим нов отбор, който е по-силен от предишния. Разделихме се с шестима важни играчи от миналия сезон. Но новите футболисти се адаптират много добре. Все пак Кафу и Натанаел имат нужда от време да се адаптират. Ще бъдем много силен отбор и ще продължим да печелим. Догодина се надявам, че ще покорим нови върхове в Шампионска лига или Лига Европа”, заяви Рибейро пред “Диема Спорт”.

Развитието на проекта и големите амбиции на ръководството обаче явно не са впечатлили достатъчно румънския нападател Клаудиу Кешерю, който преговаряше с ръководството на “Лудогорец”. Според изданието в северната ни съседка Sport.ro футболистът на катарския “Ал Гарафа” е предпочел да се върне в “Стяуа”, където игра през миналия сезон. Румънският национал е забавил отговора си към “Лудогорец”, изчаквайки да види дали румънският гранд ще успее да се класира за плейофите в Шампионската лига, което ще гарантира на тима минимум участие в Лига Европа. Преди него разградчани преговаряха с друг румънски футболист – Александру Чипчиу, но от “Стяуа” му поставиха твърде висока цена от 6 млн. евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране