05.03.2015 | 19:59
Лукарски май е на хранилка при Пеевски, обяви Писанчев за “професионалист”
Министърът отнел лиценз на завод на Цветан Василев

Министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски нарече шефа на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) Владимир Писанчев професионалист. “Не на всяка цена трябва да има кадрови смени, за да има реформи”, каза още Лукарски и побърза да уточни, че е съгласен с предложението на премиера Бойко Борисов, който днес поиска оставките на Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Именно Реформаторският блок настояваше за отстраняването на двамата. Вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка заради доклад на правната дирекция на Министерския съвет, в който пишеше, че няма необходимост Лазаров и Писанчев да бъдат сменяни. Лукарски е работил заедно с шефа на ДАНС по казуса с фирма “Дунарит”, която е с отнет лиценз за 6 месеца. По повод на лиценза той каза, че “Дунарит” застрашавал финансовата стабилност на държавата, без да може да уточни как, при положение, че фирмата е на печалба.

Лукарски не присъствал на заседанието в сряда, когато Вучков подаде оставка, защото е помагал в организацията за посещението на президента на Азербайджан. “Реформите в МВР започнаха по времето на министър Вучков – имам приятни впечатления и като човек. Не мисля, че не биха могли да бъдат довършени реформите”, каза лидерът на СДС и добави, че не се е уплашил, че няма да бъдат довършени реформите. И според Лукарски не е избран тактично моментът за подаването на оставка, защото в сряда на посещение е бил и шефът на ФБР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране