12.03.2016 | 13:07
Лукарски ядосан: Дянков сливи ли имаше в устата. Сега, когато е безработен, му е лесно да говори
С Радан сме приятели, но 90% от ДСБ не са в опозиция, обясни лидерът на СДС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски нападна остро бившия финансов министър в първото правителство на Бойко Борисов Симеон Дянков в предаването “Тази събота” по бТВ. Той бе помолен да коментира думите на финансиста, че в строителния бранш има картел и всички обществени поръчки се печелят от малък брой фирми. “Това е така от години. Засяга и времето, когато и той бе министър. Сливи ли имаше тогава в устата”, каза Лукарски.

След това продължи с нападките срещу Дянков.”Сега когато е безработен е лесно да говори”, добави министърът на икономиката, който е и лидер на СДС.

Водещата веднага го поправи, че всъщност Дянков не е безработен и е преподавател в престижното висше училище по икономика в Лондон, а Лукарски каза, че не знаел това. Той обаче бе категоричен, че Дянков изобщо не е сред най-добрите финансови министри, които България е имала, тъй като със същия екип на ведомството сегашният титуляр на този пост Владислав Горанов постигал много по-добри резултати.

Лукарски разясни още, че смята, че кандидатурата на Росен Желязков е най-добрата  за шеф на Комисията за защита на конкуренцията. Затова той се надявал той да се кандидатира отново за шеф на антимонополния орган.

Министърът на икономиката се обяви и за строителството на втори лифт в Банско. Според него това е най-екологичният вид транспорт. “Природозащитниците какво искат, с колите да се качваме горе ли”, илюстрира позицията си Лукарски.

Той коментира и влизането на прокуратурата в офисите на строителната компания “Агромах” и новината, че служителка на фирмата се е опитала да изнесе от офис на дружеството 1 млн. евро в сак. “Не мога да си представя 1 милион евро в сак. Малко в повече ни идват филмите, които гледаме”, рече министърът.

Той коментира и политически теми. “С Радан Кънев си говорим. Приятели сме. С политиката не почва и свършва светът”, философски заключи Лукарски. Той обаче обясни, че се надява ДСБ да не напусне Реформаторския блок, защото това щяло да отслаби десницата у нас. Според него тъмносините изобщо не са излизали от управлението на страната.”90 процента от кадрите им са в управлението. Имат областни управители, зам.-министри, държавни фирми, Петър Москов го изваждам. Генерал Атанасов пък искаше да се върне във парламентарната МВР комисия”, каза още Лукарски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране