30.01.2017 | 0:01
Македония става двуезична страна?
ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ са се договорили за съставяне на правителство
Никола Груевски

Часове преди да изтече 20-дневният срок за съставяне на правителство с мандата на Никола Груевски, според първоначални информации ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ са се договорили за съставяне на правителство и продължават разговорите за бъдещето на специализираната прокуратура.

Според електронното издание МКД албанската партия ще получи председател на Събранието на Македония, министър на вътрешните работи и закон за двуезичност. Изданието допълва, че постигнатото споразумение ще бъде представено на председателя на ВМРО-ДПМНЕ и на партии от коалицията, след което ще се състои заседание на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ. Едва след това лидерът Груевски ще съобщи дали е успял да осигури мнозинство за ново правителство. Не е изключен вариантът Груевски да предложи за премиер досегашния външен министър Никола Поповски.

Към момента информациите за постигнатото споразумение не са потвърдени официално.  В Мала Речица, Тетовско, продължава заседанието на ДСИ. Телевизия „Телма“ съобщава, че в централата на ВМРО-ДПМНЕ е започнала среща на ръководството на партията с останалите коалиционни партньори, на която те ще бъдат информирани за преговорите с ДСИ. Електронното издание „+ Инфо“ съобщава в заглавие, че лично Никола Груевски е предложил двуезичност, технически албанец за председател на Събранието и ДСИ да получи Министерство на вътрешните работи, заедно с още 7 министерски места.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране