17.08.2016 | 20:37
Малката партия СДС гнусно охрачи Димо Гяуров след отказа му да е кандидат-президент на РБ
Бил човек на Първанов - скрил папката с агентурното му досие, а той го пратил посланик в Унгария

Пресцентърът на СДС разпространи позиция относно изявленията на някогашния шеф на разузнаването ген. Димо Гяуров по Нова телевизия тази сутрин. Гяуров обяви, че няма да изнася подробности от вчерашната му среща с изпълнителния съвет на реформаторския блок, когато е трябвало да бъде изслушан като евентуален кандидат-президент на РБ.

Гяуров каза само, че останал обеден от реакцията на лидера на сините Божидар Лукарски, който напуснал демонстративно масата, показвайки пренебрежително отношение към евентуалната му номинация.

По този повод СДС разпрати до медиите следния гнусен текст срещу Гяуров:

Във връзка с изявленията на Димо Гяуров по Нова телевизия от тази сутрин, с обидни квалификации към председателя на СДС, заявяваме: Националният изпълнителен съвет на СДС на 16.08.2016 г. взе решение, представителите на партията в Изпълнителния съвет на РБ да не участват в изслушването на Димо Гяуров.

Затова, не само лидерът на партията Божидар Лукарски, а всички присъстващи от СДС на заседанието, напуснаха изслушването на Гяуров. Това са главният секретар Филип Кирев, народният представител Борислав Миланов, зам.-председателят на СДС Любен Петров и членът на НИС Юлиян Леков.

Мотивите на СДС за това решение са: Димо Гяуров помогна на Георги Първанов да стане президент, като скри папката с агентурното му досие. Той осребри тази постъпка с посланическо място в Унгария, където беше изпратен от Първанов. Димо Гяуров предпочете да застане на страната на кандидата на БСП – Георги Първанов срещу Петър Стоянов – един от безспорните лидери на десницата и успешен президент, и така се самоопредели от коя страна на политическата барикада се намира.

С действията си през годините, Димо Гяуров не допринесе с нищо за издигане на авторитета на българската десница, а напротив – постъпките му принудиха СДС през 2012 г. да го изключи от своите редици.

Като взе предвид тези факти, СДС прецени, че е недопустимо такъв човек да бъде кандидат за президент на дясна коалиция. Изявленията му пред медиите след бутафорния му отказ да се кандидатира – че не одобрява процедурата за избор на кандидат, а иска отворени избори, бяха повече от несъстоятелни.

Димо Гяуров, като човек, който е номиниран за кандидат, би трябвало да знае, че СДС предложи отворени вътрешни избори за номиниране на кандидата за президент, но това не беше прието. След като вече беше дал съгласието си да бъде номиниран, Димо Гяуров би трябвало да е наясно с процедурата, която е одобрена от всички партии в Реформаторския блок.

1 коментар

  1. Дидо каза:

    Моминската усмивка на тази никаквеца,е злостна подигравка с нас българите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране