03.08.2016 | 0:01
Малките партии в БСП одобриха ген. Радев за кандидат за президент
Днес по-рано Изпълнителното бюро на БСП определи шест имена, с които ще ходи на преговорите

Партиите от “БСП Лява България” застават зад две кандидатури за президент – на лидера на БСП Корнелия Нинова и на подалия оставка като командир на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев. Това съобщиха от пресцентъра на “Позитано” 20 след среща на коалиционните партньори.

Днес по-рано Изпълнителното бюро на БСП определи шест имена, с които ще ходи на преговорите за кандидатпрезидентска двойка с евентуалните партньори – това са евродепутатът Илияна Йотова, зам.-шефът на парламента Янаки Стоилов, депутатът Румен Гечев, бившият лидер на социалистите Михаил Миков, омбудсманът Мая Манолова и ген. Румен Радев. Нинова си е направила самоотвод.

От “Позитано” 20 съобщават, че на срещата са присъствали ПП “Движение за социален хуманизъм”, ПП “Европейска сигурност и интеграция”, ПП “Български социалдемократи”, ПП “Политическо движение ЕВРОРОМА”, ПП “Комунистическа партия на България”, ПП Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, ПП “Нова Зора”, ПП Политически клуб “Екогласност”, Партия на българските комунисти, ПП Политическо движение “Социалдемократи”, ПП “Съюз на комунистите в България”, ПП “Обединена социалдемокрация”. Предстоят разговори с АБВ и “Движение 21”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране