15.02.2024 | 12:49
Мартин Нотариуса предаден от жена си
Гергана Божанова извадила пред разследващите повече от схемите на мъжа си, разкрила контактите му, както и всичките му бизнес начинания

Съпругата на Мартин Нотариуса – крупния имотен измамник с необяснимо влияние по висшите етажи на съдебната система, извадила пред разследващите повече от схемите на мъжа си, разкрила контактите му, както и всичките му бизнес начинания. Бившият плейбой модел и риалити героиня Гергана Божанова, която по-късно става служител на ГДБОП, била посъветвана от адвокатите си да съдейства на службите, защото на нейно име се водят имоти и банкови сметки, чийто произход тя не може да докаже. Вместо да загуби луксозни апартаменти, коли и пари, тя решила да разкрие посмъртно картите на Божанов, за да се спаси. Разследващите пък обещали, че ще в замяна ще й оставят апартаментите и авоарите, които има право да наследи.

Гергана не крие слабостта си към луксозен живот, а и си дала сметка, че е най-добре да се измъкне с минимални поражения от кашата след смъртта на Нотариуса, а след това да се огледа за друг мъж, който да й осигури висок стандарт, пише „Филтър“.

Досегашният живот на Гергана е показателен за момичета, които градят кариера със сексапил. Самата тя се снима в дръзка фотосесия за еротично списание, участва и в риалити програмата „Къртицата“, която се излъчва по несъществуващата днес ТВ 7. Любопитното е, че там попада в компанията на Ивайла Бакалова. Точно бившата Мис България обвини неотдавна Мартин Божанов, че я е изнудвал за пари, за да бъде пуснат от ареста бизнесменът и партньор на Бакалова Веселин Денков-Брадата. Той бе задържан пред 2020 година, като му бяха скалъпени обвинения за лихварство и рекет, но впоследствие бе освободен. В „Къртицата“ Гергана завърта афера с победителя в шоуто Емил Каменов, впуска се в още няколко връзки, докато не среща Мартин.

Точно той я кара да започне да учи за юристка в Нов български университет. Тогава тя носи фамилията Грънчарова и скоро тиражира снимка с ректора на университета и диплома в ръка. Плеймейтката твърди, че е завършила с отличие, макар че никой от състудентите й въобще не се сеща да я е виждал по време на лекции. Очевидно и в НБУ има случаи за връчване на платени дипломи – практика, с която масово е известна Стопанската академия в Свищов, където всички знаят, че повечето дипломи нямат никаква стойност защото са уредени срещу материално стимулиране на преподаватели.

Божанов съвсем съзнателно кара Гергана да учи право, за да може след това да я уреди в ГДБОП, където да му помага с информация за акции и разследвания. Всъщност Гергана работи в дирекцията само два месеца през 2021 година, веднага след като завършва така нареченото си висше образование. Тогава й отнемат достъп до класифицирана информация и я уволняват заради Мартин Божанов. Срещу него през годините постоянно се внасят сигнали от засегнати хора, но на тях не им се дава ход и те не влизат в досъдебно производство.

Гергана обжалва уволнението си в съда и е възстановена, но само до документи, защото е в отпуск по майчинство.

След убийството на мъжа си Гергана дава първото си интервю за Би Ти Ви, а зрителите са изумени колко спокойно и хладнокръвно говори. Според източници тя е подала сигнала за убийството на Нотариуса с час закъснение, за да успее да изнесе пари и документи от сейфовете в луксозния им апартамент в затворения комплекс „Глория Палас“. За някои от тях не била съобщила на разследващите, но за част проговорила, защото си давала сметка, че ако не даде ценни насоки на разследването, няма да се спаси. Защитната й теза, разбира се, е, че макар да е знаела за някои от схемите на мъжа си, никога не е участвала в тях и особено напоследък, защото нямала никакво време покрай грижите за двете им деца.

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    Миризлива пача….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране