22.06.2020 | 12:00
Маските отново стават задължителни в магазини, заведения и молове
Глобата за болните и носителите, които отказват задължителна изолация и/или лечение, е 5000 лв.

Всички мероприятия на закрито ще се провеждат при пълняемост до 50% от съответната зала, като задължително се носят маски – става дума за нощни заведения, кина и пр. На закритите обществени места, магазини, молове и др. задължително ще се спазва физическа дистанция от 1.5 метра и задължително ще се носят маски. Персоналът също задължително ще носи маски. Засилваме масовия контрол по спазването на всички мерки, включително и новите. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев след среща при премиера във връзка с повишените случаи на коронавирус у нас.

В последните две седмици случаите на новия коронавирус драстично се увеличиха при почти пълно отсъствие на ограничения и на практика нулев контрол как се спазват малкото противоепидемични мерки, които са в сила. В началото заведенията спазваха изискванията за дистанция и дезинфекция, но в последните дни се върнаха към обичайната си натовареност.

На срещата Бойко Борисов за пореден път е изтъкнал, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Неспазването на противоепидемични мерки, определени от здравния министър, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 до 2000 лв. Глобата за болните и носителите, които отказват задължителна изолация и/или лечение, е 5000 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране