02.03.2020 | 23:26
МДПС пенсионира председателя си Илхан Кючюк
Тази година евродепутатът навършва 35 години

Младежката организация на ДПС пенсионира председателя си Илхан Кючюк. Според устава, лидерът й трябва да е на възраст до 35 години.

Роденият през септември 1985 г. настоящ евродепутат навършва годините, след които му е забранено да бъде младежки лидер. Което означава, че тази година той ще бъде сменен на националната конференция на турския комсомол.

Илхан Кючюк е един от най-видните кариеристи в ДПС. В протекциите на зам.-председателката на партията Филиз Хюсменова той стана депутат в Европейския парламент през 2014 г. и зам.-шеф на АЛДЕ, а през 2019 г. я предаде, за да се сложи на формалния председател Мустафа Карадайъ и повтори мандата в Брюксел.

Кючюк е от севлиевските села и електоралната му тежест за ДПС се равнява на около 600 (шестстотин) гласа. Този факт очевидно не е бил проблем за Карадайъ, тъй като именно той горещо го препоръчал на почетния председател Ахмед Доган за нов мандат. Според запознати, това се дължало на унизителното подмазване на евродепутата към формалния председател. Подмазване, от което се отвратили дори свикналите на всякакви унижения чиновници на „Стамболийски“ 45 А.

Съпругата на Илхан Кючюк – Юзлем пък работи в РВД – „хранилката за избрани“, където служителите получават огромни заплати, достигащи 10 000 лв., и дори повече с гарантираните годишни бонуси..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране