22.08.2017 | 0:01
Меглена Кунева се уреди с 12 000 евро месечна заплата в Брюксел
Още като еврокомисар червената снаха се уреди с годишна пенсия от 25 000 евро или 50 000 лев

Поне 12 хиляди евро ще получава червената снаха Меглена Кунева, която отново се уреди на сладък европейски пост. Макар и да не е еврокомисар или министър, лидерката в оставка на провалената партия Движение „България на гражданите“ (ДБГ) пак ще бъде високоплатен евробюрократ в Брюксел, пише столичен седмичник.

От октомври връзкарката ще стане член на комитет, който се занимава с финансирането на европейските политически партии. Кунева, която беше първият български еврокомисар и неколкократно беше министър и вицепремиер в различни правителства, е номинирана от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заедно с португалския политик и бивш еврокомисар Антонио Виторино.

Още като еврокомисар червената снаха се уреди с годишна пенсия от 25 000 евро или 50 000 лева, което месечно прави над 4 бона, при минимална пенсия в страната под 200 лева. Според официалните данни амбициозната юристка е получила 705 000 евро заплата за близо трите си години като еврокомисар.

От октомври 2017 г. пък мултифункционалната политичка ще следи кой и как финансира европейските политически партии като ПЕС, ЕНП, АЛДЕ, какви са техните дарители и дали политическите формации и евро фондациите спазват разпоредбите да приемат дарения от физически или юридически лица в размер до 18 000 евро на година от един дарител.

Членовете на комитета работят в сградата на Европарламента в Брюксел, разполагат с всякакви екстри – секретарки, сътрудници, преводачи, коли, шофьори, жилища в белгийската столица, както и с немалки суми за представителни разходи от порядъка на 3000 евро месечно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране