03.10.2017 | 12:23
Методи Андреев: Цветанов се бори срещу Вожда
ГЕРБ подкрепял комисията по досиетата, но Борисов слагал за депутати агенти на ДС

Бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев коментира пред бТВ казуса с комисията по досиетата. Вчера ГЕРБ оттегли кандидатурата на Антон Тодоров за неин шеф, след като срещу него имаше сериозни протести.

Андреев заяви, че Тодоров е бил употребен от “шайката”. Той припомни, че в миналия парламент е бил един от вносителите на промени в закона, които са дали на комисията сериозни инструменти за осветяване на миналото. “Цветан Цветанов ни съдействаше да получим мнозинство за нашите предложения”, призна Андреев. Той обаче изтъкна, че Вожда, имайки предвид Бойко Борисов, е посочил за депутат Георги Марков, който отдавна е осветен като агент на ДС.

“Силата на Вожда показва коренно различна посока от десните в ГЕРБ. Пред очите на всички ни Борисов посочи за кандидат от ГЕРБ човек, който е бил посочен три пъти за агент. Става въпрос за принцип, за политика”, каза Андреев. Той допълни, че в БСП винаги са били за спиране на дейността на комисията, а по времето на Сергей Станишев под европейски натиск законът все пак е бил приет. Андреев все пак обясни, че в един момент комисията по досиетата наистина ще се превърне в институт за национална памет.

“Първото управление на Борисов беше надежда за много хора, второто беше разочароване, а третият ще бъде катастрофа”, заяви Андреев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране