18.10.2019 | 16:03
Михайлов: Не Борисов е причината да подам оставка, просто търпението ми се изчерпа
Явно хората не ме харесват, каза вече бившият президент на БФС

Оттеглилият се от Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде пресконференция, след като се яви на извънредното заседание на Изпълкома, за да депозира оставката си. Той уточни, че не Бойко Борисов е причината да вземе решението и да напусне. Михайлов подчерта, че търпението му се е изчерпало, а с оставката цели да свали напрежението и даде шанс на колегите си да работят в по-нормална обстановка.

“14 години са доста дълго време. Замислих се, че може да съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха много неща. Предпочетох с моята оставка да сваля напрежението и хората да могат да работят спокойно”, обяви Михайлов.

“В деня на мача с Англия се видях със спортния министър. От много време замислях да подам оставка. Четох как Изпълкома нямало да я приеме. Това изобщо не трябва да се обсъжда. Подал съм оставка и това е”, продължи вече бившият президент на БФС.

“Събра се много напрежение. Да, не че не съм виновен, но футболът се прави в клубовете, БФС е регулатор. Това трябва да го разберете”, каза Михайлов.

“Паднахме 0:6 от Англия. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали”, коментира Михайлов.

“Няма нищо странно, нито фатално”, добави той относно подадената оставка и оттеглянето от БФС.

“Има моменти, в които търпението просто се изчерпва. Няма нищо срамно, нито фатално”, подчерта Боби Михайлов.

“Темата за уговорени мачове се преекспонира от 15 години. Който докаже, че има черно тото, нека виновните си поемат вината. Всички сигнали са предадени на прокуратурата. Има съмнения за уредени мачове, но нищо не е доказано. Сигналите намаляват през годините”, заяви Михайлов на пресконференция в Националната спортна база.

“Аз нося отговорност пред хората, които са ме избрали. Това са 600 делегати”, сподели той. “Коя е най-голямата ми грешка през годините? Може би съм бил прекалено добър. Тръгвам си от футбола за дълго време. Ще си почивам, ще ходя на риба и на лов. За футбол ще мисля след много време, ако въобщи започна да мисля за футбол. Не се чувствам предаден. В един момент на човек му писва”, довери легендарният вратар.

“Половината от футболистите от мача с Англия в София не ги познавах. Имаше дебютанти, нови имена”, каза вече бившият президент на футболния съюз.

Запитан какъв трябва да бъде следващият президент на БФС, Михайлов отговори: “Новият президент трябва да е добър мениджър и да го уважават футболните хора”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране