12.11.2016 | 0:01
Михайлов пази вместо Стоянов
Селекционерът връща на вратата срещу Беларус синът на президента на БФС

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев има сериозни колебания преди предстоящата световна квалификация срещу Беларус най-вече за вратарския пост, твърди БТА. Двубоят от ІV кръг в група А е утре от 19.00 ч. на Националния стадион “Васил Левски” и заради балотажа в изборите ще бъде предаван по изключение от БНТ HD.

Новият селекционер, сменил на пожар абдикиралия Ивайло Петев, все още не е решил дали да заложи на колебливия напоследък страж на Лудогорец Владислав Стоянов или на повикания в състава след повече от година и половина Николай Михайлов. На пресконференцията в началото на сбора на националите Хубчев категорично отрече, че при поемането на поста е приел условието да върне сина на Боби Михайлов в отбора. Според селекционера Ники Михайлов играе редовно за Мерсин във ІІ дивизия в Турция, докато Стоянов бе резерва 3 мача в Лудогорец за сметка на Милан Борян, след като бе надупчен 6 пъти от Арсенал в Шампионската лига на 19 октомври. Юношата на ЦСКА все пак се завърна в Лудогорец и пази при успеха над ЦСКА-Сф с 2:1 в последния мач от ХІІІ кръг в І лига миналия уикенд.

Хубзи, който почти през цялата си кариера е играл като централен защитник, е направил специален разбор на играта на отбора в дефанзивен план, след като футболистите му допуснаха 10 гола в първите 3 мача от кампанията за Русия 2018. Той предвижда да пусне срещу Беларус отново като централна двойка бранители Александър Александров и Васил Божиков, които играха на позициите и при загубата от Швеция с 0:3 в Солна на 10 октомври. Десен бек отново ще бъде Страхил Попов, а вляво в отбраната се завръща Петър Занев от руския Амкар Перм, който е отново в състава след 17-месечно отсъствие.

В средата на терена като опорен халф е сигурен капитанът Светослав Дяков, а в атаката титуляр ще бъде Ивелин Попов. За другите, които ще започнат мача, Хубчев също има известни колебания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране