23.11.2016 | 11:23
Министърът на отбраната също бе обвинен официално за МиГ-29
Обвинението ми е малко странно, да не кажа смешно, заяви Николай Ненчев

Министърът на отбраната стана поредният от правителството в оставка, който официално бе обвинен. “Връчиха ми обвинение, което не ме безпокои. Абсолютно съм сигурен, убеден съм във всичко онова, което съм правил през тези години”, каза Николай Ненчев на излизане от столичното следствие, където бе извикан на разпит.

Министърът на отбраната в оставка беше призован във връзка с договора за ремонт на двигателите на Миг-29 с Полша. “Обвинението на мен ми е малко странно, дори да не кажа смешно – че съм накърнил, нарушил интересите на РСК МиГ”, коментира Ненчев, комуто е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
Ненчев каза още, че натискът към него бил огромен за това, че защитава интересите на държавата, след като е станал министър. “Затова, че съм се придържал строго към българския национален интерес и към интересите на нашите партньори, т.е. към Алианса, към който самите ние принадлежим. Обезпокоително е всичко това, което се случва”, каза той.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е адвокат на Ненчев по това обвинение, потвърди, че обвинението е за нарушен материален интерес на руската компания. Кънев обаче отказа да коментира обвинението преди да им бъдат предявени материалите по него, не коментира и на каква стойност е вредата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране