02.09.2016 | 18:07
Министерство на отбраната проверява ген. Радев за конфликт на интереси
Кандидат-президентът на БСП назначил жена си първо във финансовия отдел, а после за пиар
Военното министерство е започнало проверка за конфликт на интереси срещу бившия командир на Военновъздушните сили ген. Румен Радев, който бе издигнат за кандидат-президент на БСП, съобщиха неофициално източници от Министерството на отбраната.
Военният министър Николай Ненчев в петък обвини Радев в “изключително тежък конфликт на интереси” Радев заради съпругата му Десислава Генчева, която сам е назначил първо като счетоводител във финансовата служба на ВВС, а след това и като негов пиар.
“Не се занимавам с подобни неща. Не знаех и никога не съм се се интересувал от семейното положение на Радев и това не ми е работа. Но ако въпросната госпожа е негова законна съпруга, той е в изключително тежък конфликт на интeреси, понеже сам я е назначил за финансист във Военновъздушните сили и за негов личен пиар”, каза Ненчев пред бТВ. Радев коментира семейния си статус преди няколко дни заради публикации в жълтите медии, които му преписваха любовница. Той посочи, че Десислава Генчева е негова законна съпруга. Според неофициална информация от МО двамата са сключили брак едва преди две седмици.
Според Закона за конфликт на интереси всяко лице заемащо публична длъжност няма право да взема решенията си, ръководен от частен интерес, който води да материална или нематериална облага.Според неофициална информация Инспектората на МО вече е проверявал казуса с назначаването на Десислава Генчева за пиар на ВВС, но няма информация какво е последвало.
След излизането на Радев от въоръжените сили съпругата му също е подала молба за напускане. Ненчев коментира още пред бТВ, че твърденията на Ненчев за трагичното състояние на Военновъздушните сили са абсолютно нелепи.
“Много опасно е да се твърди, че българската авиация е приземена. Това е национално безотговорно”, каза Ненчев. Той отново коментира, че не приема за нормално български генерал да не приема решението на парламента за съвместна охрана на българското въздушно пространство съвместно с партньорски страни от НАТО.
“Оказва се, че български генерал не приема инициатива на Народното събрание”, посочи Ненчев и изрази мнение, че с това поведение трябва да се занимава прокуратурата.”Ген. Радев днес е кандидат на БСП, партията, която не подкрепя инвестиционния проект за нови изтребители. Как се чувства в тази компания, как разговаря с тези хора, които не подкрепят проекта?”, коментира още Ненчев.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране