03.10.2015 | 12:51
Мистерия около смъртта на фантаста Адриан Лазаровски
Револвер и карта от МВР намерени в колата на загиналия

Мистерия като от романите на Стивън Кинг, които превеждаше, съпровожда смъртта на известния фантаст Адриан Лазаровски. 39-годишният мъж загина в челен удар на път за Бургас в четвъртък.

По гърдите на мъжа са открити следи като от намушкване с остър предмет, като с нож. В БМВ-то, с което е пътувал Лазаровски, е открит револвер. Още по мистериозна била обаче карта в чантичката му от академията на МВР.

БМВ-то, което е управлявал варненецът, най-вероятно е тръгнало да изпреварва друг автомобил и се удари челно в идващ отсреща камион “Сканиа” близо до село Радко Димитриево на главния път Шумен – Бургас.

Мъжът загина на място, а на спасителите трябваха няколко часа да извадят от намачканите ламарини тялото му. За днес е насрочена тройна съдебно-медицинска експертиза с патоанатоми от Варна.

Лазаровски работи като преводач и редактор на свободна практика и има преведени над 50 книги от руски и английски език. Превеждал е Стивън Кинг, Рей Бредбъри, Владимир Набоков, Роалд Дал, Ричард Матисън, Робърт Блох, Лорд Дансени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране