05.12.2015 | 10:43
Мощен взрив избухна в блок на столичния „Младост 4”(снимки)
Полицията е задължила хората да останат по домовете си, малко преди това от входа излязъл непознат мъж, който нямал ключ, за да си отключи входната врата отвътре

Мощен взрив изпотроши стъклата на блок 458 в столичния квартал „Младост 4”, съобщи Нова телевизия, като се позовава на разследващи. Сигналът е за взрив пред апартамент, подаден е около 23,30 часа. На място веднага се отзовали полицейски екипи, които отцепили района и извършили оглед, съобщават от пресцентъра на МВР.

взрив1

Столичните полицаи разпитали семейството, обитаващо жилището. При инцидента няма пострадали хора, нанесени са само материални щети, уверяват от полицията. Работата по случая продължава. По информация на Нова телевизия взривът е бил на третия етаж, все още не е ясно от какво е предизвикан.

взрив2

След взрива полицията е задължила хората да останат по домовете си. С цел тяхната сигурност 2 часа те на са били пускани да излязат. Стана ясно, че преди време, колата на собственика на апартамента, пред чиято врата избухна взрив, също е била взривена. Според съседи мъжът е мафиот. По непотвърдена информация в жилището снощи са били майка с малко дете. На етажа е имало и три газови бутилки, допуска се, че може и те да са изгърмели.

взрив3

Една от версиите, по които разследващите работят е умишлен взрив, тъй като малко преди това от входа излязъл непознат мъж, който нямал ключ, за да си отключи входната врата отвътре. „Отначало първата ми реакция беше, че са гръмнали тръби, бойлери, но после видях, че и вратата е гръмнала. Всичко беше в дим, не можехме да дишаме, черен дим“, разказа очевидец пред Нова телевизия. „Цялата ми част на лицето е тотално заглъхнала“, допълва друг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране