22.09.2016 | 0:01
Москов прикрива панически далаверата с ваксините, уволни шефа на „Булбио“
Новите разкрития са за открити и иззети от прокуратурата 1 млн. ампули "Тетадиф" за дифтерия и тетанус на "Булбио"

Здравният министър Петър Москов е уволнил директора на държавната фирма за производство на ваксини „Булбио“ Любомир Димитров заради открити нарушения в дружеството. От МЗ обаче не казват за какви нарушения става дума. За временно изпълняващ длъжността директор на „Булбио“ е назначен старши експертът от БЛС Сашо Ганов.

Снощи БНТ трябваше да излъчи разследване в предаването „Открито“ за „още скрити тайни за размяната на ваксини между България и Турция“. От „Открито“ тръгна и скандалът с размяната на ваксини между България и Турция, последва проверка на прокуратурата, а в момента тече досъдебно производство дали бартерът, при който България дари 5 млн. дози ваксини за туберкулоза, произведени от „Булбио“, а Турция – по 100 000 дози от ваксините „Пентаксим“ и „Еувакс В“, е законен и изгоден.

Според информация в някои сайтове новите разкрития са за открити и иззети от прокуратурата 1 млн. ампули „Тетадиф“ за дифтерия и тетанус на „Булбио“. Те са били без етикети, информация за съдържанието и документи и се твърди, че са били предназначени за износ към Турция.

1 коментар

  1. Стефанов каза:

    Един разюздан „реформатор“,буквално издевателства над хората потърсили медицинска услуга,но на него няма кой да му потърси сметка за това което „твори“всеки ден.Той на себе си казва:Аз крепя правителството.Борисов изпитва панически страх от срутването на кабинета му,ако Пепи и компания предприемат друг курс.Това че хората умират като мухи лишени от истинско лечение,на обитателите на „Дондуков“-1 не им дреме.Елитните болнични заведения, са отворени нонстоп за дондуковци,другите,кучета ги яли.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране