28.10.2015 | 15:20
Муса Палев се отказа от балотажа за Белица, пребиха лидера на ГЕРБ
Лекари преценяват дали Иван Стойчев да бъде откаран в благоевградската болница

Един от кандидатите за кмет на община Белица – Муса Палев, който трябваше да се яви на балотаж идната седмица, се отказа от надпреварата. Изненадващата новина дойде вчера късно вечерта.

Обяснението на самия кандидат е, че според него няма шансове да спечели на предстоящия втори вот и затова оттегля кандидатурата си. Муса Палев е бивш областен управител на Благоевград, назначаването му доведе до протести в Благоевград.

Палев е депутат от ДПС в 40-то и 41-то Народно събрание. На предсрочните парламентарни избори през 2014 Муса Палев не е водач на листа, но чрез преференции влиза в 43-то Народно събрание от ПГ на ДПС. Муса Палев отказа да напусне парламента, въпреки решението вътре в партията всички кандидат-депутати на ДПС, избрани с преференции, да се откажат. През ноември 2014 Палев бе изключен от ПГ на ДПС.

Така в неделя жителите на община Белица ще трябва да изберат кмет между кандидата на ДПС Радослав Ревански и кандидата на ГЕРБ Иван Богданов, който на състоялия се вот в неделя беше с трети резултат с 21.49% подкрепа. Най-висок резултат има кандидатът на ДПС Радослав Ревански – 47.60%.

Масово полицейско присъствие има в Белица, след като днес е получен сигнал, че лидерът на ГЕРБ Иван Стойчев е пребит. От щаба на ГЕРБ потвърдиха информацията и заявиха, че в момента медицински екип преценява дали Стойчев да не бъде докаран в болницата в Благоевград.До ексцесии в Белица се стигна, след като Муса Палев изненадващо вчера се отказа от битката за кметския пост. При тази ситуация единият вариант е на балотажа в неделя човекът на ДПС Р. Ревански, който води по гласове от първия тур, да се изправи срещу кандидата на ГЕРБ Иван Богданов.

Другият вариант е Ревански да остане сам на балотажа, тъй като молбата на Муса Палев за отказа му да продължи да се кандидатира за кмет е закъсняла с 2 часа от разрешеното по закон време. Решението за балотажа в неделя ще вземе ОИК – Белица до края на деня. Казусът обаче взриви политическите страсти в градчето и доведе до скандални ситуации и сблъсъци между политическите опоненти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране