09.10.2018 | 0:01
МВР работи по версия с психично болен за убийството в Русе
Наличният ДНК материал от извършителя вече се изследва в криминалистичната лаборатория

Основната версия, която лансира МВР за убийството в Русе, е за психично болен мъж “със силно изразен полов нагон”. Това обяви пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов, който днес бе в Русе заедно с главния прокурор Сотир Цацаров.

Имало версия за планирано нападение и за “случайно събитие”. Друга версия клони към личен мотив, допълни министърът. Целият капацитет на МВР е ангажиран с разкриването на убиеца на 30-годишната журналистка Виктория Маринова от Русе. Полицията получава пълно съдействие от прокуратурата, увери Младен Маринов. После добави, че “нито една версия не се изключва, нито един мотив не се отхвърля, нито един близък или познат на Виктория Маринова не е останал неразпитан”.

Наличният ДНК материал от извършителя вече се изследва в криминалистичната лаборатория, но все още няма задържан. Главният прокурор Сотир Цацаров също не изключи нито една версия, но беше категоричен в квалификацията на деянието: “Едно е ясно, че извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки”.

Работата по случая продължава. Междувременно германското правителство, обяви, че остро осъжда убийството на българската журналистка и го нарича “брутално и ужасно”. Говорител на германското външно министерство, цитиран от Асошиейтед прес, каза, че е наложително “да има бързо разследване и ужасното събитие да бъде разкрито, колкото се може по-бързо”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране