10.09.2016 | 21:47
На Хилари Клинтън й остава година живот
Според британския вестник Express кандидатът за президент на САЩ страда от тежка форма на съдова деменция

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън има само година живот заради влошеното си здравословно състояние. Скандалното разкритие направи британския вестник Express. Според изданието тя страда от тежка форма на деменция и има най-много още 12 месеца живот. През 2012 година Хилари Клинтън получи мозъчно сътресение и бе приета в болница. Въпреки грижите на лекарите тя така и не успяла да се възстанови от сериозния кръвен съсирек, който е получила тогава. Състоянието й се е влошило през последните месеци и тя има частични припадъци.

Информацията е изключително скандална, тъй като през ноември Клинтън ще се изправи срещу опонента си Доналд Тръмп в битка за президентския стол в САЩ. През последните месеци в щатите упорито се говори за влошеното здравословно състояние на Клинтън, но никой не е предполагал, че бившата първа дама, която вече е на 68 години, е толкова зле.

„Хилари Клинтън участва в кампания за президент, знаейки, че ще умре. Пациентите, които са диагностицирани със съдова деменция получават прогноза за от три до пет години живот“, споделя наблюденията си американски професор по медицина. По думите му са очевидни проблемите на бившата първа дама с двигателния апарат и вербалната комуникация.

„Съдовата деменция е изключително опасно заболяване, тъй като атакува частта от мозъка, която контролира много от примитивните функции на тялото ни“, обяснява професорът.

Твърденията се засилиха, след като на няколко пъти през последните месеци бившата първа дама на САЩ бе забелязана едвам да се движи и да й трябва помощ при изкачване на стълби.

В един от каналите за видео споделяне бе публикуван клип относно заболяването на Хилари Клинтън. В клипа се показват медицински картони и се твърди, че кандидатът за президент на САЩ умира. Видеото има над 70 000 гледания за по-малко от 48 часа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране