16.09.2015 | 17:57
Над 200 бежанци са спрени от полиция на границата с Турция
32-ма души са арестувани, след като преминали загражденията и постовете

Над 200 бежанци са спрени от полицаите на българо-турската граница при опит да влязат в България през изминалото денонощие. Други 32-ма души са арестувани близо до границата, след като са успели да преминат загражденията и постовете, съобщава БНР.

По-рано днес вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира мерките, които се предприемат, за да се предотврати влизането на територията на страната на мигранти от Ислямска държава. Страната ни много внимателно проучва самоличността на бежанците, които влизат на територията на страната ни, включително и на тези, които напускат страната.

Властите в Истанбул и в Одрин съобщиха, че възнамеряват до три дни да върнат обратно стотиците мигранти, които са окупирали автогарите в двата града в опит да се придвижат към границите за Гърция или България и да стигнат до Европа.

Предполага се, че властите в Истанбул може да се намесят със сила, ако мигрантите, които от няколко дни са окупирали автогарата Есенлер, не се върнат обратно в лагерите. Полицаи от специалните части за борба с безредиците са разположени на автогарата и в околните квартали. Бронираните коли с водни оръдия също се намират там в готовност да се намесят, ако се наложи.

Властите първо ще се опитат да убедят с разговори мигрантите да се върнат обратно в лагерите. Около 500 души, пристигнали в Истанбул, са се съгласили доброволно да се върнат обратно.

Според турските медии близо две хиляди души са окупирали автогарата Есенлер в Истанбул. Най-малко 1000 души са тръгнали пеша от Истанбул за Одрин.

Валията на Одрин Дурсун Али Шахин заяви, че местните власти подготвят в срок от три дни да върнат обратно в лагерите стотиците мигранти, които се намират в града и района. В Истанбул и Одрин са струпани големи групи бежанци. Властите спряха придвижването им с автобуси и пеша към Европа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране