01.09.2017 | 10:52
Над 70 000 настояват Тръмп да обяви Сорос за терорист
Американци искат да бъде иззето цялото богатство на милиардера

Петиция с призив към президента на САЩ Доналд Тръмп да обяви милиардера Джордж Сорос за терорист и да изземе богатството му се появи на сайта на Белия дом. От 20 август до този момент под нея са се подписали 70 816 души. Числото в брояча постоянно се променя, защото се добавят нови подписи.

В петицията се казва: „Като се има предвид, че Джордж Сорос умишлено и постоянно се опитва да предизвика дестабилизация или да подстрекава по друг начин срещу САЩ и техните граждани, създал е и е финансирал десетки (а може би и стотици) тайни организации, чиято единствена цел е да прилагат Модела Алински за терористични тактики с цел да се улесни подкопаването на системите и конституционното управление на САЩ, че упражнява нездравословно и нередно влияние върху цялата Демократическа партия и голяма част от федералното правителство на САЩ , и затова Министерството на правосъдието трябва незабавно да обяви Джордж Сорос и всички негови организации и членове за вътрешни терористи, както и да конфискува всички негови лични богатства и активи на организациите му съгласно Закона за гражданска конфискация“.

За да реагира Белият дом на петицията, тя трябва да събере поне 100 000 подписа.
Богатството на основателя на хедж-фонда „Сорос фънд мениджмънт“ Джордж Сорос възлиза на 25 млрд. долара според данни на сп. „Форбс“. През февруари 2016 г. той е отпуснал 6 млн. долара за кампанията на Хилари Клинтън. Нейната дипломна работа през 1969 г. в обем 92 страници е „Анализ на Модела Алински“. Тя е посветена на тезите на Сол Дейвид Алински (1909-1972 г.), който е смятан за основател на модерните форми за общностни сдружавания на бедните и негрите. Той има силно влияние за формиране на философията на „новите леви“ и „контракултурата“ в края на 60-те години, като особено популярна е книгата му „Правила за радикалите“, издадена през 1971 г. Роден е в Чикаго и произхожда от семейство на руски еврейски имигранти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране