14.08.2015 | 21:40
Наказван за допинг е новият треньор на Лудогорец
Едуард Ераносян замени Бруно Рибейро, Ради Здравков може да остане

Наказваният за допинг Едуард Ераносян пое Лудогорец. Той замени Бруно Рибейро на ветровития пост. Смяната дойде по-малко от 48 часа след загубата на “шампионите” от Черно море (0:1) за Суперкупата на България.

Явно това поражение е накарало шефовете на разградския клуб да изгонят португалеца, който пък остана начело на “орлите” няма и 2 месеца. С ибериеца обаче Лудогорец първо отпадна още във II кръг на Шампионската лига от молдовския Милсами, а освен изпуснатата Суперкупа, тимът от Разград е 5-и в “А” група след 2 победи и по едно равенство и една загуба. Основната причина за треньорската смята е, че този сезон в Разград не играят обичайния силен футбол.

Сега от Лудогорец обявиха, че започват преговори за прекратяване на договора на 39-годишния португалец. Рибейро парафира в средата на юни за 2 сезона и не е ясно дали няма да си иска всичките заплати до юни 2017 г., които всъщност му се полагат. С него обаче си тръгват и помощниците му Марсело Чагас и Анди Смит, които нямаха лиценз за постовете, които заемаха. Българският помощник на Рибейро Ради Здравков пък подаде оставка, “но желанието на клуба е той да продължи да заема поста си и преговорите ще продължат”.

До известна степен Здравков бе взет в Разград, за да превежда на португалеца. Последните дни името му се спрягаше за нов треньор на шампионите, но изглежда, че Кирил Домусчиев е предпочел Едуард Ераносян. 54-годишният специалист е Треньор №1 на България за 2004 г., когато стана шампион с родния Локо Пд. Освен отличията в Ангола, Еду е водил още Лейшоеш (Пор, 1997-1999), Добруджа (2001-2002), Берое (2005-2007), Вихрен (2007), АПОП (Кип, 2007-2008), Еносис Паралимни (Кип, 2008) и Кабушкорп до Паланка (Анг, 2013).

Именно с АПОП е и най-черната страница в треньорската кариера на пловдивчанина. Той е единственият български футболен треньор, който е наказван за употреба на забранени субстанции. Есента на 2008 г. Ераносян бе хванат да дава “целенасочено забранени стимуланти на играчите си” в кипърския АПОП. Първоначално той бе наказан за 2 години, но след като обжалва, Спортният арбитражен съд в Лозана удвои санкцията му, която изтече през 2013 г. Веднага след това Еду пое Кабушкорп до Паланка, като с този отбор той стана шампион на Ангола и също така заслужи Суперкупата на страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране