13.04.2015 | 20:22
НАП запорира фирми на Гриша Ганчев заради…бъдещи публични вземания
Данъчните удариха и считания за близък до Цветан Василев бизнесмен

Запор върху акциите на собствениците в “Литекс моторс” са поискани от Националната агенция за приходите, става ясно от документи, публикувани в Търговския регистър. Исканията все още не са вписани, защото се изчаква обработката им, пише “Капитал”.

На 2 и на 3 април двама публични изпълнители от НАП – София — Росица Янева—Гурева и Мария Попова, са наложили запор върху акциите в “Литекс моторс”, собственост на “Уотърсий лимитид” и на “Терексим”. Причината са бъдещи публични вземания.

Гурева е запорирала акциите на “Терексим” в автомобилния завод (38.6%) заради публично вземане с предполагаем размер от 109 хил. лв. Размерът на вземането, заради което Попова е наложила другия запор, не се посочва. Той е наложен върху 60.4% от капитала, собственост на “Уотърсий лимитид” – дружество, което според Търговския регистър се контролира от Данаил Ганчев, сина на Гриша Ганчев.

Другият акционер “Терексим” е собственост на Илия Терзиев, изпълнителен директор на “Литекс моторс”. Той каза, че не знае за запорите (разговорът беше проведен в четвъртък). В понеделник Гриша Ганчев също обясни, че няма такава информация и доколкото знае, данъчната ревизия в “Литекс моторс” е приключила преди два месеца. За да има запор от публичен изпълнител за обезпечение на бъдещо вземане, трябва да е направена данъчна ревизия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране