12.04.2023 | 11:53
Наско Сираков: Срам!
Мъри ни напусна в труден момент, Ивков се държеше арогантно - недопустимо е!, сподели шефът на Левски

„Случиха се непредвидени събития в клуба. Станимир Стоилов абсолютно неочаквано напусна преди най-важната фаза на първенството и мача с ЦСКА. С него напусна целият му екипи и шефът на ДЮШ. Голям удар и в най-лошите си мисли не съм си мислил, че това може да се случи“, сподели мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков.

На специалната пресконференция шефът на “сините” ще внесе допълнителна яснота около ситуацията в клуба.

„Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков. Последно говорихме над един час в понеделник. Предложих му, че в УС ще вкараме човек от феновете. Той ме пита подигравателно човек от сини сърца ще вкараш ли? Аз му казах, че ще е от сдружението“, допълни Сираков.

„За Иво Ивков. Не може човек да е изпълнителен директор и да се държи арогантно с хората, които спасиха клуба. Всичко което имаме в момента нямаше да се случи, ако не беше генералния спонсор.

Абсолютно неприемливо е да ограничаваш да има някакъв контрол от тяхна страна. Освен това и арогантното отношение и към мен. Дори е имало момент, в който Стоилов го е пращал дами се извини. Не мога да държа в надзорния съвет хора, които блокират работата на клуба. Ако Мъри иска да се върне, вратата е отворена за него. Ако иска още утре да води тренировката.

С него проблеми лични нямам. Няма едно решение, което да са взели и ние с генералният спонсор да сме бламирали. Каквото искат, сме го изпълнили. Имало е и решения, които са взимали без да са консултирали с мен“.

„Предложих на Тодор Симов да остане като шеф на школата. Той каза, че се вижда като старши треньор. Разговарях и с Телкийски, но не пожелаха да останат. Аз лично смятам, че съм направил всичко за Мъри. Не може да се настройваш срещу генералния спонсор, след като не са се намесили в нито едно решение и да пришиваш Даниел Боримиров към тях е несериозно. Ще ме питате и за 10-те процента. Ако някой ми дава от въздуха 20 стотинки, а аз трябва да му върна пет, ще го правя винаги за спасяването на Левски. А ако ми дава 20 стотинки и не ми иска нула, ще го направя два пъти“, каза още босът на „Герена“.

„Аз също нямам обяснение как за девет месеца се стигна до този разпад. Не мисля, че моментът бе избран точно, а направо безумно. Не мога да го приема лично за себе си. След мача за Купата изиграхме два фантастични мачове с ПАОК, случи се едно нещастие с Хамрун. Мисля, че проблемите започнаха преди 2-3 месеца.

На срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов, който разговаря повече от два часа с него. Значи ли, че и Мъри е лъжец? Имах среща с г-н Шолак. Разговарях с него, разбрах, че и те са се виждали с него. Аз съм лъжец за Юнайтед Груп, а никой друг не е.

Г-н Шолак нямаше нищо против да работи с генералния спонсор. Тези въпроси са срам. Няма такъв случай в световната история. Треньор да си тръгва защото си тръгва изпълнителния директор. Това е неправилно мислене. Всички изисквания бяха изпълнени на Мъри. На мен ми се полага правото да избирам изпълнителният директор. Ако Мъри го беше каза преди година и половина, че иска той да го избира, щях да се съглася“.

„Този клуб и до момента се управлява от Ивайло Ивков като изпълнителна власт. Ще направя одит на всички анекси споразумения, които са подписвани в последната една година и ще го направя веднага след празниците. Когато дойдох имахме само една оферта за по един милион на година за пет години. Аз намирам споноср, който дава четири пъти повече и стават за един месец лоши“.

„Да депозирам акциите на клуба и любимците на България да управляват с 10%?. Няма да стане. Аз вече не съм пазителн акциите, а съм мажоритарният сосбтвеник, да си го набият в главата. Искам рано или късно Левски да стане отбор на привържениците, но не да израждат тази идея“, заяви още Наско Сираков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране