08.10.2017 | 0:01
Не бързайте с парното в София, предстои затопляне
Топлофикация приема заявления за индивидуално по-ранно пускане на топлото

“Топлофикация София” има готовност да пусне парното по-рано при изразено желание от страна на клиентите в сграда – етажна собственост,  преди общото включване на отоплението в столицата, съобщиха от дружеството. За целта е необходимо да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението. Заради временното понижение на температурите в почивните дни, детските градини, училищата и здравните заведения също могат предварително да поискат включване на отоплението, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в Център за обслужване на клиенти.

Към момента прогнозата за следващата седмица предвижда затопляне и повишение на дневните температури. Дружеството следи промените и тенденциите и ще реагира съобразно климатичните условия и нормативните изисквания, допълват оттам.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания: три последователни дни със средна денонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ – БАН за трайно застудяване, припомниха от „Топлофикация София”.

Оттам напомниха, че абонатите трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които тази инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране