24.01.2024 | 11:56
Никога не купувайте тези колбаси, пълен боклук са
Промоциите при нарязаните колбаси са през няколко дни и, естествено, изглеждат примамливо на витрината

Въпреки че мнозина имат навика да купуват нарязани колбаси от щандовете в магазина, за да им излезе по-евтино на грамаж, това изобщо не е препоръчително. Още повече, ако ви предлагат луканки и салами „в акция“. Ако все пак се изкушите да го направите, консумирайте веднага, защото въпросните мезета много бързо се развалят и само след ден-два стават само за изхвърляне, предупреждават и търговци, и недоволни клиенти.

Промоциите при нарязаните колбаси са през няколко дни и, естествено, изглеждат примамливо на витрината. Тъкмо заради ниската цена купувачите се лакомят да поръчат по малко от няколко вида. Повечето обаче изобщо не гледат етикета, а само цените в червено и не виждат надписа „Консумирай до…“. И именно тук е уловката.

Всъщност вече нарязаният колбас има много малка трайност в сравнение със стоката в опаковка, която е вакумирана и поставена в хладилните витрини. Най-често вкусната, идеално нарязана луканка или филе трябва да се изяде бързо – до ден, най-много два, след като бъде купена.

Защото вкусните кръгчета се и развалят твърде бързо, дори да са поставени за съхранение в хладилник. Отгоре на всичкото, мръвките попиват всякакви миризми от други продукти и вкусът може да е доста различен от оригиналния на колбаса.

Проблемът е, че хипермаркетите злоупотребят с промоциите и пускат колбаси, които са на ръба на срока си на годност. Много често предлаганите с най-голямо намаление са и с най-малка трайност, и най-често се препоръчва да се изяждат до следващия ден, за да не придобият застоял и неприятен вкус. Някои търговци дори си позволяват да държат на витрините толкова застояли салами и луканки, че колбасът хваща неприятно сива коричка и изглежда отблъскващо.

Естествено, в такъв вид и най-наивният купувач не би взел от предлаганата стока. ОСобено внимателни обаче бъдете с нарязаните шунки и меки колбаси, които предизвикват апетита, но са изключително крехки като трайност. Този вид хапки може да се окаже, че още на следващия ден вече имат лек дъх на застояло и не стават за ядене, пише „Уикенд“.

Отгоре на всичкото колбасите се пъхат в найлонови пликове, а не в амбалажна хартия, което е абсолютно неподходящо, защото най-лесно се развалят точно в такава опаковка. Затова, преди да сложите шунката в хладилника, изхвърлете торбичката и загънете колбаса в хартия. Така ще бъде по траен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране