18.10.2015 | 1:09
Никой не искал ”Цанков камък”, защото само пари струва
Заради калпаво направения път има постоянни свлачища
За „Цанков камък“ премиерът Бойко Борисов каза, че не го искат нито НЕК, нито Министерството на регионалното развитие, нито Агенция „Пътна инфраструктура“.Когато се прави нещо в тази държава трябва да се реагира навреме, а не само да ме питате – какво ще правим сега, като всичко ти се е срутило. С един милиард лева да бяха направили АМ „Хемус”, или пътя за Доспат.

Това каза пред журналисти в Доспат министър-председателят Бойко Борисов, в отговор на въпрос за случващото се около хидровъзела „Цанков камък“, за който все още няма издаден АКТ 16 и това, че по ново изградения път има образували се свлачища, предаде Агенция „Фокус“.

Министър-председателят пристигна в града за официалното откриване на спортна зала. Борисов заяви, че пътят не спира да се руши. „Едвам го поддържаме, защото е направен по-най калпавия начин”, категоричен бе той и добави, че отново се наливат пари заради глупостите на управляващите тогава.

На въпрос дали заради това, че е опасен, до момента няма издаден АКТ 16, премиерът каза: „Никой не го иска. Нито НЕК го иска, нито Министерството на регионалното развитие и благоустройството, нито Агенция „Пътна инфраструктура”. И аз не го искам, защото само харчим пари, заради глупостта на Овчаров”.

Премиерът Борисов добави още: „Помните като дойдох, след тунела беше гора. За повече от сто милиона я направих път, иначе трябваше инвестицията от 1 милиард, да я заринем пак с багерите”.
По думите му, това показва лошо свършената работа на тези, които имат претенции да управляват.

Министър-председателят посочи още, че за да се поддържа „Цанков камък“ трябва да бъдат вложени милиони. По думите му, заради калпаво направения път има постоянни свлачища.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране