04.04.2017 | 8:59
Николай Ненчев попиля Радев: Той си позволява прекалено много, МО е се управлява пряко от него
Забъркаха каша след каша, назначават си родинните, твърди бившият министър на отбраната

Изборите показаха, че дясното у нас сгреши много. Предупреждавах колегите, написах специално писмо за тази криза, но като че ли не ме чуха. Това каза в студиото на Би Ти Ви Николай Ненчев. Той призова лидерите на десните партии да се съберат и да изготвят нов проект.

„Няма увлечение към властта, ние имахме политическо споразумение, затова бяхме министри в правителството”, каза бившият министър на отбраната.

Той каза, че отмяната на Постановление 208 е направено по искане на президента Радев и прогнозира, че това ще донесе сериозни проблеми на България. „В служебното правителство министрите са кукли на конци, правят каквото иска Радев”, смята земеделецът.

Според него, в момента се назначават близки на Радев и посочи като пример сестрата на президента, назначена в летище София.

“Президентът Румен Радев си позволява прекалено много. Министерството на отбраната се управлява пряко от него“, категоричен е Ненчев.

“Забъркани бяха огромни каши в Министерството на отбраната и няма да му е лесно на следващия военен министър“, смята още той.

„Уволняват изключителни специалисти като професор Тагарев, когото назначих на вакантно място, той се е доказал като експерт. Освободиха го, защото бил провменил нещо в проекта за нов изтребител, ама точно това му е работата”, допълни Ненчев.

„Президентът си позволява всичко, нарежда на служебния премиер да изпълнява каквото му каже”, каза още бившият министър. Той съобщи, че жена му води семейния бюджет, а на месец харчат семейно около 1500 лева.

Бившият министър на отбраната призова всички десни партии да се обиденият в името на България, защото това разделение не води до нищо хубаво. “Ние трябва да помагаме на правителството, независимо че не сме част от този парламент. Всеки един от нас може да дава своето експертно мнение”, заяви Ненчев. Той допълни, че не притеснява за професионалното си бъдеще, тъй като е адвокат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране