05.04.2017 | 14:43
Николай Василев нагъл: парното трябва да поскъпне, само заплатите постоянно растат
Поскъпването на енергоизточниците е поносимо, тъй като в България вече 7-8 години няма инфлация

Газта трябва да поскъпне, а с нея и парното. Това е категоричното мнение на бившия икономически министър в правителството на НДСВ Николай Василев.

„Нефтът поскъпна с 60-70% от миналата година насам, така че няма никаква логика цената да е замразена. Свикнахме да правим от цената на тока и парното политически въпрос, а той е чисто икономически. България е малка държава, която не може да влияе на международните цени“, аргументира се Василев пред бТВ.

Според него предизборно енергийният регулатор „забравя“ за необходимите актуализации на цените и така се стига до шокови увеличения. Прогнозата ми е, че петролът ще продължи да поскъпва и догодина пак ще се наложи да имаме голямо увеличение“, смята той.

Василев посочи, че поскъпването на енергоизточниците е поносимо, тъй като в България вече 7-8 години няма инфлация.

На повечето стоки цените са паднали, а доходите се увеличават. Сега средната заплата вече е 1100 лева“, каза бившият министър. Според него вместо да се оплакват хората трябва да произвеждат повече и да печелим повече. „Противник съм на широките коалиции. Непродуктивно е да има общо правителство ГЕРБ-БСП. Програмите им са съвсем различни. Широките коалиции не водят до нищо добро“, каза още Василев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране