15.09.2018 | 0:33
Нинова: Грешка е ЕП да наказва Унгария
Очаква думите й да доведат до коментари и упреци от страна на ПЕС

Налагането на санкции върху Унгария е още една стъпка към разделението на Европа след излизането на Великобритания от ЕС. Това коментира пред БиТиВи лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод стартиралата процедура на Европарламента за отнемане на правото на глас на Унгария.

Ще изразя лично мнение – това е грешка да се налага такава санкция на Унгария, защото се формират разделителни линии, подчерта Нинова. И добави, че очаква думите й да доведат до коментари и упреци от страна на ПЕС.

Мисля, че елитът на Европа досега направи много грешки. Чиновничеството и бюрокрацията отблъснаха европееца от Брюксел. Неслучайно Себастиян Курц каза, че ще намали тази бюрокрация. Увеличават се парите за интеграция на мигранти, мен ако питате, тия пари трябва да се дадат за връщане на мигрантите по родните им места, коментира Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП говори и по темата с министерските оставки, които се превърнаха в истински водевил. Според нея става дума за битка за влияние и постове между различни групи сред Патриотите и ГЕРБ. Мисля, че проблемът умишлено бе прехвърлен към президента, коментира тя. Това е пълна какафония и агония на властта, добави Нинова.
Според лидера на БСП смените на министри са безсмислени, ако не се смени моделът на управление на държавата.

Правителството в този му вид е изчерпано. Трябва да да седнем и да помислим за смяна на философията на управлението на държавата, категорична бе Корнелия Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране