30.03.2019 | 17:52
Нинова: Цветанов плюс един апартамент, Дивотино- минус нивите на хората
В София ГЕРБ и Артекс, в Дивотино ГЕРБ и Ковачки- ето го моделът Борисов

Още в понеделник Елена Йончева и народните представители от региона – Станислав Владимиров и Любомир Бонев ще изискат цялата документация по случая с въгледобива в Дивотино от Министерство на енергетиката“.

Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на среща с жителите на село Дивотино. Тя заяви, че ако Христо Ковачки е нарушил договора за концесия, ще се сезира прокуратурата  тя да бъде прекратена. „Трябва да се възстанови всичко, които е унищожено и хората да получат компенсация. Цветанов заяви, че вече ще имаме Цветанов плюс. Може би плюс още един апартамент, а на хората от Дивотино минус нивите, от които се изхранват. Това е паралелната държава на ГЕРБ Няма да оставим институциите, докато няма наказани и това нарушение не се прекрати“, категорична бе Нинова.

Тя коментира, че концесията на Ковачки е изтекла и две години той разработва мините, без да има право на това. „По-късно концесията е подновeна със задна дата на името на друга фирма. Очевидно към нея се добавят земи, които не влизат в договора. Ето това е власт и бизнес срещу народ. В София е ГЕРБ и „Артекс“, тук е ГЕРБ и Ковачки. Това е моделът на десет години управление на Борисов“, категорична бе Корнелия  Нинова.

Елена Йончева: Държавата изяжда българското село

„Защо държавата вече трета година позволява да се рушат земеделски земи? Защо институциите не реагират? Чрез своето бездействие държавата позволява да се унищожават земеделски земи и изяжда българското село“, заяви водачът на листата на БСП за изборите за ЕП Елена Йончева. Тя коментира, че случаят в Дивотино не е отделен, а част от процеса. „Не за първи път държавата и отделни политици покровителстват частни фирми в ущърб на интересите на хората и държавата. Такъв е случаят и със „златната поправка“, която позволи на една фирма да изгради 35 етажна сграда“, каза още Елена Йончева.

1 коментар

  1. #3 каза:

    Цветанов плюс един апартамент, Кирил Добрев с три за една година,Йончева с имоти за 2 милиона лева!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране