19.12.2015 | 0:13
Нито един обвиняем митничар не остана в ареста
Според прокуратурата по домовете им бяха намерени над 150 000 лв.

Специализираният наказателен съд пусна под гаранция и 14-те задържани митничари на ГКПП “Капитан Андреево” след 6-часово заседание в сряда вечерта. Така от всичките 33-ма души, задържани за събиране на подкупи през уикенда след шумна акция на МВР и службите, не остана никой в ареста. Това е поредната рекламна операция на управляващите. Предишните не стигнаха до осъдителни присъди.

Този път 22-ма бяха уличени, че взимали от 2 до 5 евро на автомобил и от 150 до 300 евро на автобус или камион. Според прокуратурата по домовете им бяха намерени над 150 000 лв. Най-голямата открита сума е 32 хил. евро и 15 000 лв., стана ясно по време на делото. В съда бяха излъчени видеозаписи, на които ясно се вижда как един от митничарите разделя парите на 13 купчинки и ги предава на колегите си, навити на фунийки.

Магистратите приеха, че въпреки доказателствата за вземани подкупи, няма опасност митничарите да се укрият или да извършат друго престъпление. Те бяха освободени срещу гаранции между 5000 и 20 000 лв. Адвокатите се опитаха да убедят съда, че иззетите при обиските пари и контрабандни стоки са спестени от заплати.

Както предположиха от прокуратурата, 8 от обвиняемите представиха документи, свидетелстващи за различни заболявания – хипертония, диабет или прекарани инсулти. Съдът отхвърли почти всички документи, съобщи “Дарик”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране