03.02.2017 | 20:17
​Нов гей скандал в църквата: отец се вихри в интернет и плаща на мъже за секс
Отец Филарет бил познат в мрежата като Кака Филка

Предаването „Господари а ефира” показа втрещяващия разказ на мъжа, който беше разкрил гей аферите в Троянския манастир. Сега обаче не става въпрос за т.нар. Баба Гуси, а за Кака Филка. Така викали на монаха отец Филарет, който беше в същия манастир, но след гей скандала вече го преместили в църква в Лом.

„Срещнахме се в гей сайт, където Филарет си търси мъже за секс. Те казват, че били изнудвани, но отчетата просто си вилнеят из сайтовете и си търсят секс. Когато не могат да намерят, дори си плащат. Кака Филка има прякор в интернет „duham_pla6tam”, разказа момчето, което не пожела да покаже лицето си по обясними причини. „Искам да се обърна не към Александра Карамихалева от синода, която казва, че „ако изгоним всички педерасти, църквата ни ще остане без монаси”, а към патриарх Неофит. Той знае и има наблюдения. Ако не знае, ще му дам имената на всички хомосексуалисти, за да си изчисти църквата от такива хора. А не той да води след себе си содомити в църквата”, коментира свидетелят пред репортер на предаването. Той разказа как негов приятел е отишъл на по-интимна среща с Филарет. Духовникът дори си изпратил Фейсбука. След кратки уговорки, момчето отива при отчето и го заснема със скрита камера.

По ирония на съдбата, когато още беше монах в Троянския манастир, Кака Филка даде интервю по повод гей скандала в светата обител. На въпрос как се чувства, отчето отговори „Знам ли вече?! Достатъчно клевети и хули се изричат по мой адрес, за да подклаждам огъня. Много съм разстроен от всичко изписано. Винаги пред мен е бил Христос, моят идеал! Никога не бих допуснал толкова лекомислено да потъпча монашеската си съвест, като се впусна в някакви гнусни интриги. Жалко че наш събрат и неговият „братовчед“ са в дъното на тези жалки сплетни”. Клеветите и сплетните обаче се оказват чистата истина.

Жалко е, че църквата около вътрешните си хомосексуални сплетни и старанието си да е угодна на руско-путинската, изостави своите миряни. Те все по-рядко се обръщат към нея заради подобни чудовищни разкрития, от които на човек му настръхват косите. Свидетелят на „господарите” разказа само за отчетата от Троянския манастир, какво ли обаче се крие зад високите стени на останалите свети места, само може да предполагаме. Църквата отново подминава с безразличие скандала, тъй като синодът от години се вълнува единствено от проруските интереси.

2 коментара

  1. Паднал ангел с люспи и рога каза:

    Пламене,голям глупак си!

  2. Пламен каза:

    Хора, които не разбират от църковни въпроси, църковно право и православно богословие, не трябва да коментират неща, от които не разбират. Какви грехове стават в Църквата не ме интересува. Аз съм си винаги православен хеистиянин и никога няма да се откажа от пътят на спасението в Църквата. Църквата е лечебница за болните и грешни души. Църквата не е място за пиетизъм. Църквата не е институция. Църквата е богочовешки организъм.

    Не съдете, за да не бъдете съдени.
    Защо гледаш съчицата в окото на брата си, а гредата в своето око не виждаш?

    Няма руско-путинска църква! Има Руска православна църква.
    Православието не е нито българско, нито руско, не е и гръцко! Православието е за всички. Глава на Църквата е Иисус Христос. Следователно православието има за глава Иисус Христос.
    Има недостойнство на християните и достойнство на християнството.

    Много неща каквито се пишат в медиите за Църквата, често пъти са неверни. Медиите само уронват доверието в Църквата.

    Студент по богословие, в православен богословски факултет, град Велико Търново.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране