28.09.2018 | 17:04
Нова телевизия се разграничи от Върбанов и “Господари на ефира”
Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал

Нова телевизия излезе с позиция по случая с репортера на “Господари на ефира” Димитър Върбанов. По-рано днес стана ясно, че Върбанов не е бил пребит по време на разследване, както се тиражираше в последните дни.

“В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента”, се казва позиция на медията.

Припомняме, че от Нова телевизия също правиха подробни репортажи с журналисти и надълго и нашироко дискутираха неговото “пребиване”.

Сайтът Mediapool разпространи кадри от камери за видеонаблюдение на склада “ЕТ Елис – Елисавета Захариева” във Велико Търново, на които се вижда, че Върбанов не е бил бит. Две камери – в и извън самия склад – са записали случилото се около 17 ч. на 26 септември 2018 г. На записа се вижда как репортерът Димитър Върбанов е заобиколен от четирима души, двама мъже и две жени, които правят опит да го изгонят от помещението. Минута преди 17 ч. двамата мъже подхващат под ръцете Върбанов и започват да го бутат към изхода на склада. Журналистът държи микрофона си и телефон, с който записва видео.

Вътрешната камера показва как Върбанов е изтласкан през вратата на складовото помещение от двамата мъже, докато жените наблюдават сцената, без да се намесват. Вратата е заключена отвътре, а служителите се изтеглят встрани.

Втората камера е записала какво се случва от мига на избутването на Върбанов навън до пристигането на служителите на МВР. Кадрите показват, че Върбанов действително пада на земята в стил “Неймар” след бутането от входа на склада, като държи микрофона си. Операторът му, който не е допуснат до склада, снима отвън цялата ситуация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране