03.02.2018 | 11:06
Нови подробности за трагичната гибел на сина на министър Московски
Управляваната от министъра мощна шейна се е движила с висока скорост, излязла е от пътя и се удря в дърво

Синът на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е загинал, след като двамата с баща му са се забили с моторна шейна в дърво. Загиналото момченце е по-малкият от двамата сина на Ивайло и Маринела Московски. По-големият е Александър, който е на 7 години.

Според в. „Вяра” Ивайло Московски е бил в компанията на няколко приятелски семейства. Шейните не били наети от местните фирми, а са докарани от София. Машините са изключително мощни от по 150 кубика и са впечатлили дори служителите на фирмите, отдаващи под наем подобна техника в курорта. Туристите са се отправили на разходка, без да наемат и водач от Боровец.

Групата на министъра поела към Шанцата, разходката продължила и след това, където трасето представлява горски път. Участъкът е тежък с много остри и големи завои. Предполага се, че шейната се е движила с висока скорост, излязла е от пътя и се удря в дърво. Инцидентът е станал на около 1 км от Боровец. Теренът в района на хижа “Чакър войвода” е изключително труднодостъпен. Местните казват, че до хижата се достига само с моторни шейни или с планински водач.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране