27.07.2015 | 20:11
НСО се оправдава за автомата на “Тракия”
Службата набеди семейството от Пловдив за неспазване на Закона за движение по пътищата

Националната служба за охрана (НСО) обвини в неспазване на закона младо семейство, което през почивните дни се оплакваше по медиите как е било засечено от кортеж на магистрала “Тракия”. През последните години това е поредният инцидент, в който участници в движението съобщават, че са избутани от НСО.

Съпрузите, които пътували в различни коли, а в едната возели малкото си дете, твърдят, че са се озовали пред пилотните коли на държавната охрана. Случило се така, че карали с висока скорост и се налагало да изпреварят бавен тир в дясната лента. Това станало причина кортежът да ги застигне и дори да се опита да избута от пътя колата, шофирана от жената. Коста Костов, който се представи в телевизионен ефир като бивш военен пилот, летял на изтребител, призна, че след случката му “паднало пердето”, затова дал газ и се опитал да догони колоната, за да иска обяснение. “Исках да разбера защо засякоха жена ми. Като се доближих до ескортиращата кола, се отвори прозорец и отвътре се показа мъж, който държеше автомат. Не беше насочен срещу мен, но го показа през прозореца няколко пъти”, разказа той.

В официалната позиция на НСО се казва, че двете коли са предприели опасни маневри и по този начин са нарушили разпоредбите на Закон за движение по пътищата, като не са освободили достатъчно място за безпрепятствено преминаване на кортежа. Според службата съпрузите са създали предпоставки за катастрофа – кортежът ги изчакал да завършат маневрата си, след което предприел изпреварване.

От службата отричат да са заплашвали мъжа и да са размахвали оръжие. Оперативен работник само бил свалил стъклото и направил знаци с ръка на Костов да намали скоростта и да се отдалечи. Припомня се и че е забранено на другите участници да се движат непосредствено зад колите със специален режим на движение. От съобщението не става ясно дали по случая е направена проверка и дали са снети обяснения и от потърпевшите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране