19.08.2019 | 23:43
„Обединени патриоти“ притискат ГЕРБ за промени в управлението
Коалиционните партньори настояват за разговори още в началото на септември

Представителите на съуправляващата коалиция от „Обединени патриоти“ засилиха натиска към ГЕРБ и настояват още в началото на септември да се съберат, защото „управлението куца“ и са нужни сериозни промени в него, за да излезе държавата от „тежкото състояние“.

„Диалогът в управляващата коалиция най-после трябва да започне, трябва да има преглед на свършените и несвършени неща. Няма причина да си заравяме главата в земята като щрауси и да казваме, че всичко върви добре, защото управляваме ние. Има неща, които вървят на добре, има и неща, които не вървят на добре“, заяви в понеделник зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред Нова телевизия. Думите му са в продължение на изказването отпреди ден на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който обяви, че през септември на коалиционен съвет ще поставят ребром „тежките въпроси“ на премиера Бойко Борисов и прогнозира сериозни промени в управляващата коалиция.

Искрен Веселинов призна, че управляващата коалиция има слабости, които трябва да бъдат преодолени. По думите му разговорът в голямата коалиция трябва да е по конкретни политики в управлението. „Няма да искаме нови позиции, нито бихме могли да се разграничим от управление, в което участваме. Негативните страни на управлението трябва да бъдат изговорени и преодолени“, коментира Веселинов. Той се съгласи и с критиката на Валери Симеонов спрямо финансирането с държавни средства на ТЕЦ „Варна“, собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Според Веселинов процедурите за осигуряване на студения резерв не са достатъчно прозрачни.

През уикенда Валери Симеонов изброи редица проблеми пред управлението – тежкото състояние на българската енергетика, случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации, продължаващото финансиране на ТЕЦ „Варна“ на Доган с държавни пари, ударът върху българското животновъдство, туризмът („Плажовете на България са една оглозгана от мутрите кочан варена царевица“).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране