25.07.2018 | 20:35
Обединените патриоти се хванаха за гушите

Скандалите в „Обединени патриоти“ продължават да се вихрят с пълна сила. Още от сутринта Волен Сидеров нападна вицепремиера Валери Симеонов и дори се закани да го съди за клевета.

Гневът му официално бе провокиран от обвиненията на лидера на НФСБ, че през Закона за приватизацията Сидеров и колегата ми Николай Александров като вносители лобират за братя Домусчиеви. В телевизионно интервю атакистът постави на коалиционния си партньор ултиматум – извинение до двамата или съд за обида и клевета. Сидеров отрече да опрощава дългове на Домусчиеви.

„Тази измама беше хвърлена в пространството именно от вицепремиера Валери Симеонов към „Атака“ и ГЕРБ. Аз очаквам извинение и за Даниел Кирилов (Данаил Кирилов – бел. ред.), който е добър юрист, който беше очернен“, заяви той и допълни, че ще окуражи Кирилов и премиера Борисов също да заведат дела.

Отправям много остри критики към работата на вицепремиера, защото смятам, че неговите действия вредят на държавния интерес, продължи той, намеквайки, че е време за рокади в кабинета. Сидеров заяви, че ако Симеонов продължи да не се справя със задачите, ще настоява да бъде сменен.

Атакистът не отговори дали би заел вицепремиерския пост. Аз го изпратих Симеонов да работи за подобряване на стандарта, за пенсиите, това беше нашата основна тема, а не да се разхожда с шумомер в ръка, продължи Сидеров, забравил, че НФСБ имат повече депутати от „Атака“. Скандалът продължи и по-късно, след като Сидеров се яви на заседанието на Министерския съвет. Той обясни визитата си, като каза, че е внесъл искане да се оттегли Законът на шума. Преди това обаче демонстративно се здрависа с министъра на туризма Николина Ангелкова, която е в напрегнати отношения със Симеонов.

На председателски съвет в управленската коалиция Сидеров разкритикувал отстъплението от Закона за приватизацията, което според него било от „криворазбрано джентълменство“. ГЕРБ били направили тактическа грешка, като оттеглили законопроекта. Бойко Борисов пък продължи да отрича, че управляващите спасяват „редник Киро“, каквито обвинения отправяше Симеонов по адрес на поправките в полза на бизнесмена Кирил Домусчиев. Доказателство били заведените от държавата дела срещу бизнесмена.

Междувременно вицепремиерът Красимир Каракачанов оглави Националния съвет по превенция на престъпността, който досега беше ръководен от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. МС промени постановлението си за създаване на съвета от 2012 г., където бе записано, че негов председател е МВР министърът. Преодоляно е несъответствие, възникнало с направеното разпределение на функциите между заместник министър-председателите, определени от НС и от премиера, обясняват от пресцентъра на правителството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране